Profilaxia dentara

Contacteaza-ne la +40 751 515 515 | info@platinumdent.ro
Pentru ca intotdeauna este mai simplu sa previi decat sa tratazi, va recomandam sa acordati o mare atentie profilaxiei dentare.

Ce este profilaxia?

Profilaxia dentara este reprezentata  de ansamblul masurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea imbolnavirii dentare si parodontale, peintampinand astfel aparitia complicatiilor.

Care sunt principalele metode de profilaxie?

1.      Periajul la domiciliu – este metoda cea mai simpla si eficienta de a preintampina probleme de sanatate stomatologica. Este ideal ca periajul dentar sa se efectueze dupa fiecare masa, sau macar dimineata si seara. Este obligatoriu ca intotdeauna sa ne spalam pe dinti inainte de culcare deoarece mancarea ramasa in cavitatea bucala va fermenta peste noapte, dand nastere tartrului dentar si predispunandu-ne la carii. Un periaj corect se efectueaza intotdeauna dinspre gingie spre varful dintilor, sau mai simplu zis de la rosu la alb.

2.      Igienizarea profesioanala – indiferent de cat de bine si responsabil periem dintii acasa, este recomandat ca la o medie de 6 luni sa realizam o igienizare profesionala in cabinetul dentar. In functie de ph-ul salivar, alimentele consumate, tehnicile de periaj folosite, se poate acumula placa bacteriana care nu poate fi indepartata decat prin metode profesioanele precum: detartraj, air flow si periaj profesional. Totodata, dupa realizarea igienizarii dentare, medicul curant poate observa daca au mai aparut si alte probleme de sanatate dentara, precum mici cariute.

   Sigilarea santurilor si fosetelor

Sigilarea dentara este o procedura simpla, rapida, nedureroasa si neinvaziva prin care in santurile si fosetele dintilor este aplicat un material la culoarea dintelui ce formeaza o barierea intre smaltul dentar si placa bacteriana.

Procedura este adresata in special copiilor, dar si adultilor care nu au probleme stomatologice si doresc o mai buna prezervare a sanatatii dintilor.

Pentru pastrarea unei sanatati denatare optime, o buna profilaxie este necesara.

Programeaza-te acum la o consultatie!Click aici!