Tot ce trebuie sa stii despre un impant dentar, sigur si fara durere la clinica Platinum Dent.

Implantul dentar reprezinta cea mai noua si eficienta metoda de inlocuire a dintilor lipsa. Scopul implantologiei este de reabilitare functionala si estetica in cazul pacientilor care din diverse motive au unul sau mai multi dinti lipsa.

Banner Platinum

 

Cele mai  frecvente intrebari referitoare la procedura de implant dentar

speach_bubbleCe este implantul dentar ?

Implantul dentar este o piesa din titan sau zirconiu, cel mai adesea sub forma unui surub, care este inserat in osul maxilar sau mandibular si care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural.Titanul este un metal care este biocompatibil si ofera rezistenta si durabilitate. El are proprietatea unica de adeziune la os, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este reprezentata de adeziunea celulelor osoase la implantul dentar, fixand astfel implantul in os.

speach_bubbleCare este asemanarea intre un implant dentar si dintele natural?

 

Dintele normal este format din coroana dentara, sectiunea vizibila in cavitatea bucala, si radacina dentara, sectiune a dintelui ce se extinde la nivel osos.

Implantul dentar este format din trei elemente:

1)      Implantul dentar sau radacina artificiala

2)      Bontul protetic – piesa care face legatura intre implant si coroana

3)      Coroana dentara pe implant, elementul final care reface functionalitatea si estetica dentara

 

speach_bubbleCand sunt indicate implanturile dentare?

 

1.Cand lipseste un singur dinte – in locul unei punti dentare, astfel nemaifiind nevoie sa compromitem prin tratare dintii vecini sanatosi

2. Cand mai multi dinti lipsesc – in locul unei punti dentare sau a unei lucrari mobilizabile partiale

3. Cand totii dintii lipsesc – in locul lucrarilor dentare mobilizabile (protezelor dentare).

speach_bubbleCe pacienti pot beneficia de un implant dentar ?

 

Orice persoana care a pierdut un dinte sau mai multi si care are peste 18 ani poate beneficia de terapia implantara. In schimb, starea genereala de sanatate este un factor determinant. Doar dupa ce medicul curant evalueaza istoricul dumneavoastra medical poate decide daca sunteti un bun candidat pentru procedura de implant. Doar o vizita la medicul dentist va poate spune daca implanturile dentare sunt o optiune viabila de tratament pentru dumneavoastra.

speach_bubbleCat de dureroasa este procedura de implant?

 

Implantul dentar este o procedura chirugicala ce se efectueaza sub anestezie locala. Procedura este total lipsita de durere. Dupa efectuarea implantului, pacientului ii este indicata urmarea unui scheme de tratament, ce are menirea de a asigura nivelul maxim de confort al pacientului cat si a ajuta la o vindecare predinctibila.

speach_bubbleCe igiena trebuie aplicata dupa un implant dentar ?

 

Igiena dentara riguroasa este esentiala dupa efectuarea implantului dentar si reprezinta cheia succesului in mentinerea pe  termen cat mai lung a implantului.Igienizarea corecta este compusa din periaj, ata dentara, periute interdentare  si apa de gura.

 

Programeaza-te acum la telefon +40 751 515 515 sau la info@platinumdent.ro !