Estetica dentara

Contacteaza-ne la +40 751 515 515 | info@platinumdent.ro
Estetica dentara cuprinde o gama foarte vasta de manopere si proceduri ce vin in sprijinul pacientilor ce nu sunt satisfacuti de aspectul dintilor, al buzelor sau al zambetului. Un zambet frumos,alb,stralucitor nu numai ca va imbunatateste starea de spirit, ci va da incredere in toate aspectele vietii, de la un interviu pentru un nou job pana la diversele situatii sociale in care suntem pusi zilnic.

Afirmatia “Nu ai a doua sansa pentru a face o buna prima impresie” este intru totul adevarata, ea rezumand importanta unei infatisari placute, ce cuprinde un chip luminos, cu un zambet perfect.

estetica-dentara
Este natural ca dintii sa isi modifice culoarea in timp. Schimbarile de nuanta pot fi cauzate de colorantii naturali sau artificiali din alimente si bauturi precum cafeaua, ceaiul. Alte lucruri ce pot duce la o culoare inchisa a danturii sunt medicamentele, tutunul, o igiena necorespunzatoare sau dimpotriva, excesul de ape de gura ce contin clorhexidina.

Modificarile de forma si volum survin ca urmare a traumatismelor sau ca urmare a afectarii cronice prin eroziunea smalului. Apeland la o serie de tehnici ce tin de estetica dentara puteti obtine zambetul mult visat. Dintre acestea amintim:

• albirea dentara
• obturatiile cu materiale compozite
• fatetarile directe
• fatetarile indirecte compozite sau ceramice
• incrustatii

Fatetele dentare ceramice sunt restaurarile cele mai delicate ce pot fi realizate in cabinetul dentar cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara, ele fiind aplicate pe dintii frontali pentru a rezolva in general problemele estetice cum ar fi coloratiile severe, malformatiile, inchiderea spatiilor interdentare inestetice, rotatii usoare, asimetrii, malpozitii, fracturi minore, fara a fi nevoie de preparatia intregului dinte cum se intampla in cazul unei coroane.

Incrustatiile ceramice sunt structuri ce inlocuiesc clasica obturatie (plomba). Ele sunt realizate in laborator, pe baza unei amprente,si au avantajul ca sunt mai estetice, mai rezistente, iar riscul de infiltratie marginala este mult scazut fata de o restaurare din compozit.