Pedodontia

Contacteaza-ne la +40 751 515 515 | info@platinumdent.ro
Pedodontia este ramura medicinii stomatologice care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii. Este bine sa familiarizati copilul de mic cu vizitele la medicul stomatolog, cat si cu o tehnica corecta de periaj, pentru a putea evita aparitia problemelor dentare. Varsta recomandata pentru prima vizita la stomatolog este cea de 3 ani. Oricum, prima intalnire cu medicul stomatolog va fi una de imprietenire, in care medicul ii va explica tehnica corecta de periaj, vor cunoaste instrumentarul stomatologic prin diverse jocuri si comparatii si tot ca un mic joc se va face si prima consultatie. Doar dupa ce copilul dumneavoastra se va imprieteni cu medicul dentist si va avea incredere in el, va fi momentul optim pentru a se incepe tratamentele stomatologice.

pedodontia
Pedodontia este ramura medicinii stomatologice care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii.

Este bine sa familiarizati copilul de mic cu vizitele la medicul stomatolog, cat si cu o tehnica corecta de periaj, pentru a putea evita aparitia problemelor dentare.

Varsta recomandata pentru prima vizita la stomatolog este cea de 3 ani. Oricum, prima intalnire cu medicul stomatolog va fi una de imprietenire, in care medicul ii va explica tehnica corecta de periaj, vor cunoaste instrumentarul stomatologic prin diverse jocuri si comparatii si tot ca un mic joc se va face si prima consultatie. Doar dupa ce copilul dumneavoastra se va imprieteni cu medicul dentist si va avea incredere in el, va fi momentul optim pentru a se incepe tratamentele stomatologice.

Dintii de lapte sunt necesari pentru:

  • o masticatie corecta si o hranire usoara a copilului
  • pastreaza spatiul pentru dintii permanenti si permite alinierea corecta a acestora pe arcada
  • ajuta la dezvoltarea armonioasa a oaselor si muschilor maxilarelor

Tratamentele profilactice sunt ideale pentru copii si ii ajuta sa preintampine aparitia cariilor dentare. Printre aceste tratamente se numara:

  • igienizarile profesionale – deoarece copii nu executa un periaj dentar corect, este ideal sa vina periodic la medicul dentist pentru a i se face curatari profesionale ale dintilor. Evitam astfel aparita cariilor dentare cat si inflamatiiile gingivale
  • fluorizarea dintilor – flurorul aplicat pe dintii copiilor ajuta la intarirea smaltului dentar cat si la remineralizarea dintilor in urma atacurilor acide.
  • sigilarea dintilor – prin aceasta metoda un lac special este aplicat in santurile dintilor pentru a le umple. Astfel preintampinam acumularea placii bacteriene in santurile dentare si implict preintampinam aparitia cariei denatre.

Deoarece copii nu sunt foarte rabdatori si receptivi la tratamente stomatologice complexe, va recomadam sa ii aduceti pe cei mici la controale periodice, putand astfel, sa tratam rapid si eficient aparitia celor mai mici probleme dentare.

Pentru ca zambetul copilului dumneavoastra este nepretuit, va asteaptam la o consultatie, Programeaza-te acum!