• Povestea unui zambet

Povestea unui zambet

Te nasti cu zambetul  invatat… este acolo inauntrul tau intiparit. Esti nerabdator sa vii pe lume sa-l arati mai intai mamei…cu gingii roz si pofta de viata.

Povestea continua, si cumva printr-o magie toate noptile mamei devin albe odata ce dintisorii tai incep sa erupa. Daca nu esti Napoleon sau  Iulius Cezar numaratoarea incepe de la 0 (se spune ca cei doi lideri s-au nascut cu cate un dinte).

Te uiti spre ochii emotionati ai parintilor si te miri in sinea ta inocenta cum se pot bucura atat de tare la vederea a doi dinti, cand pentru tine a fost atat de epuizant.

Pana la doi anisori, recensamantul dentar iti spune ca ai toti dintiorii de lapte. Zambetul tau este complet si bine imortalizat de parinti, bunici, mosici.

Nici nu te-ai obisnuit bine cu dintii de lapte, si in momentul cel mai important al vietii tale, prima zi de scoala, observi cu dezamagire ca margelutele zambetului tau incep sa cada pentru a face loc dintilor permanenti.

Nu stii exact ce se intampla dar nu poate fi atat de rau din moment ce este implicata si o Zana Maseluta ce da la shimbul unui dintisor un puzzle sau alte cadouri dichisite.

Esti din nou sursa de amuzament, dar nu este problema, in scurt timp poti zambi din nou.

Povestea merge mai departe. Fiecare emotie este insotita de zambet, iar parintii te invata rabdatori cum sa ai grija de el. Esti constiincios si bun prieten cu periuta de dinti dar inevitabil apare o cariuta.

Cabinetul medicului stomatolog ti se pare un fel de Wonderland. Ti se explica ca unui om mare ce urmeaza. Ai incredere, toata lumea iti zambeste, scaunul este confortabil si te simti mai viteaz ca un haiduc.

Timpul trece si realizezi cat de mult inseamna un zambet, si ce valoare are in ochii celor care te privesc. Esti din ce in ce mai grijuliu cu tine si cu sanatatea ta, iar locul in care ai fost prima data haiduc devine in acelasi timp locul in care te intorci periodic doar sa verifici daca totul este in ordine.

Nu vrei sa-ti ascunzi emotiile, ele te reprezinta, te fac ceea ce esti, iar tu prin definitie esti un om sociabil si deschis. Iti plac plimbarile si cina cu prietenii, razi cu pofta si cu viata. Nu schimba nimc din toate astea.

Acum ai crescut si porti in buzunar carti de vizita iar pe chip un zambet.

Nu renunta la ceea ce esti si nu uita niciodata sa zambesti…in mii de feluri.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *